Født i 1970 på Kong Christians Alle 57 i Aalborg, og boede de første leveår sammen min mor, far og storesøster på Risbjergvej i Gistrup. Jeg lever på 20. år sammen med min Mette, og er en utrolig stolt far til mine fire dejlige børn; Freja, Julie, Simon og Andreas, der er i alderen 9 til 23 år.
Med undtagelse af Andreas, der er flyttet hjemmefra, bor vi på ”Lyngdalsgaard”, som min far købte i 72, og drev frem til sin alt for tidlige bortgang i 1989. Mistede min storesøster i 1990, men har heldigvis stadig min mor.
Siden jeg var 7 år, har jeg været aktiv som henholdsvis fodbold, badminton og håndboldspiller, men som mine ben gennem årerne er blevet mere og mere ”rutinerede”, er det nu primært løb og cykling, som jeg flere gange om ugen ynder at dyrke.
Foreningslivet har altid stået mit hjerte nær, jeg nyder fællesskabet, 3. halvleg, deltagelse i idrætsuger, lokale byfester mm., og har stort fokus på opbakning til det arbejde, som lokale ildsjæle udfører.
Jeg nyder at tage mine børn med på stadion og opleve den fantastiske atmosfære, og jeg nyder de tiltrængte pusterum fra en travl hverdag, når vi tager på camping og hygger os sammen.
Jeg har haft jagttegn, siden jeg var 16 år, men det er igen fællesskabet og oplevelserne i naturen, der fylder mere end jagten i sig selv.
Jeg er uddannet landinspektør fra Aalborg Universitet og arbejdede frem til jeg blev Skolerådmand den 1. februar 21, som Markedschef hos rådgivningsfirmaet WSP, hvor jeg havde været ansat i næsten 15 år.
Efter færdiggørelse af min uddannelse blev jeg ansat som forskningsassistent på Aalborg Universitet, hvorefter jeg blev ansat som jordfordelingsplanlægger i Statens Jordfordelingskontor, der hører under Miljø- og Fødevareministeriet.
Her arbejdede jeg primært med naturgenopretningsprojekter, og mit ”svendestykke” var genskabelsen af Vilsted Sø, hvor jeg gennem frivillig aftaleindgåelse med mere end 200 jordejere fik skabt grundlaget for etablering af Nordjyllands næststørste sø. I alt handlede jeg gennem 4 jordfordelinger hele 2.500 ha jord til en værdi af 250 mio. kr.
Jeg elskede mit job, men da min arbejdsplads grundet kommunalreformen flyttede til Tønder, havde jeg simpelthen ikke mulighed for at fortsætte. Derfor skiftede jeg i 2006 til Danmarks største miljørådgiver Orbicon A/S på Jens Juuls Vej i Viby. Det blev starten på ca. 10 års pendling, før jeg fik mulighed for at flytte arbejdsplads til Orbicons kontor i Aalborg. Orbicon er efterfølgende blevet opkøbt af WSP, og er nu del af en global virksomhed med over 50.000 medarbejdere.
Mine arbejdsopgaver i rådgivertiden, har primært koncentreret sig om frivillig aftaleindgåelse i forbindelse med grundvandsbeskyttelse, naturgenopretning, skovrejsning og jordfordeling i forbindelse med vejetablering.
Stiftede sammen med en kammerat ”Det Liberale folkeparti” i gymnasietiden, men da Anders Fogh ”stjal” vores partiprogram, lagde jeg min politiske karrierer på hylden for en stund.
Ved kommunesammenlægningen blev jeg igen aktiv i det politiske som formand for den lokale vælger foreningen og samtidig som næstformand i Venstres kommuneforening i Aalborg. Valgte at stille op ved kommunalvalget i KV13, hvor jeg blev valgt som nr. 4 ud af 9 venstremedlemmer.
Det fine debutvalg gav mig følgende poster: Næstformand i Miljø- og Energiudvalget, medlem af Skoleudvalget, Limfjordsrådet og Kommunernes Internationale MiljøOrganisation (KIMO). Endvidere næstformand i Aalborg Vandkoncern og Aalborg Energikoncern.
Jeg genopstillede i 2017, hvor jeg blev valgt som nr. 3 ud af 8, og efterfølgende udpeget til gruppeformand. Valgresultatet gav mig følgende poster: Næstformand i By- og Landskabsudvalget, bestyrelsesmedlem i Aalborg Havn, Aalborg Vandkoncern og Aalborg Energikoncern samt formandskabet i Grundvandssamarbejde Aalborg.
I november 2019 fik jeg en fantastisk tillidserklæring af Venstres medlemmer i Aalborg Kommune, idet jeg blev valgt som Venstres spidskandidat til kommunalvalget i 21, og blev samtidig udpeget til politisk leder. Det medførte, at jeg frasagde mig posterne i Aalborg Vandkoncern og Aalborg Energikoncern for at kunne fokusere på det rent politiske.
I april 2020 fik jeg første gang muligheden for at være politiker på fuld tid, da jeg blev barselsvikar i 4 måneder som rådmand for Sundheds- og Kulturforvaltningen. Fra 1. februar i år skete det så igen, da jeg tiltrådte som rådmand i Skoleforvaltningen.
Da jeg første gang stillede op til byrådsvalget for ca. 4 år siden, var det forbi, jeg havde et brændende ønske om at ændre den efterhånden udbredte følelse af, at borgerne var til for kommunen, og ikke som det burde være, at Kommunen er til for borgerne.
Der er efterhånden rigtig mange eksempler på, at kommunen har ”nej-hatten” på, i stedet for at tage borgerne i hånden, og servicerer dem bedst muligt. Det ses desværre ofte, at det bliver en kamp mellem kommune og borger, og det skal vi simpelthen have ændret. Som politiker mener jeg, det en kerneopgave at skabe et samfund, hvor borgerne trives.
Som et af de få medlemmer af Aalborg Byråd med erfaring fra det private erhvervsliv, har jeg en anderledes faglighed og tilgang, som jeg forsøger at tilføre det bedste af til det kommunale. Før min tid som rådmand havde jeg til daglig æren af at fungere som leder for en gruppe fantastiske kolleger i WSP’s afdeling for Natur & Miljø. Mit fremmeste ledelsesprincip er at lede gennem arbejdsglæde, hvor jeg lytter til mine kolleger, og inddrager dem aktivt i de løbende beslutningsprocesser. Hvis noget ikke går helt som planlagt, støtter jeg mine kolleger, og står gerne på mål for de trufne beslutninger.
Overført til det politiske betyder det, at min rygrad ikke bliver som en elastik, når der skal træffes vanskelige beslutninger. Samtidig betyder det, at min tilgang til det politiske er meget faglig – jeg kan simpelthen ikke have, hvis der træffes politiske beslutninger, der strider kendt faglige viden.